DOLAR 35,5972 % 0.28
EURO 36,7150 % 0.6
STERLIN 43,4905 % 0.65
FRANG 38,9935 % 0.49
ALTIN 3.094,99 % 0,43
BITCOIN 101.885,26 -3.002

“CÜ Türkiye’nin Köklü Üniversiteleri Arasında”

Yayınlanma Tarihi : Google News
“CÜ Türkiye’nin Köklü Üniversiteleri Arasında”

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız, Cumhuriyet Üniversitesi’nin Türkiye’nin köklü üniversiteleri arasında yer aldığını söyledi.

“CÜ Türkiye’nin Köklü Üniversiteleri Arasında”

Şubat ayında üniversitenin 45. kuruluş yıl dönümünü kutlanacaklarını da aktaran Rektör Yıldız, “2018-2019 eğitim-öğretim yılında meslek yüksekokullarının tercih edilirliği arttı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi başta olmak üzere bazı lisans bölümlerinde ise öğrenci sayısı azaldı” dedi.

Öğrenci tercihlerinde değişim yaşanmaya başladığını aktaran Rektör Yıldız, “Bu konuda tedbir almamız gerekiyor. Tedbir alınmaması halinde lisans bölümlerini tercih eden öğrenci sayısının gelecek yıl daha da düşecek. Bu aslında bize bir uyarı. Bunun birçok nedeni var. Çok sayıda üniversite açıldı. Bir başka şey de batıdaki üniversiteler tercih edilir oldu. Öğrencilerimiz üniversite tercihini yaparken tatil beldeleri olsun, sıcak memleketler olsun, denize yakın olsun gibi kriterler gözetmeye başladılar. Çünkü öğrencilerin alternatifi çok. Bir başka şey de şu: Bundan 3-5 yıl önce özel bir üniversiteye öğrenci burslu gitmişse, ‘üniversiteyi kazanamadı da parasıyla üniversiteye girdi’ diye bakılıyordu. Artık böyle düşünülmüyor. İstanbul’da yaşayan bir öğrenci ‘Anadolu’da gidip okuyacağıma evimden İstanbul’daki bir üniversiteyi tercih ederim’ diyor. Dekanlarımızla birkaç defa toplantı yaptık. Toplantıda, ‘Bu gidişatı durdurmak için öğrenci sayısını en azından sabit yapabilmemiz için yeni kararlar alalım ve bir sonraki eğitim-öğretim yılında öğrenci sayımızda azalma olmasın’ dedim. Üniversitemizdeki öğrenci sayısını daha da artırmak için mücadele edeceğiz. Şuan Üniversitemizde öğrenim gören öğrenci sayımız 59 bin kişi civarında. Geçen yıl tüm meslek yüksekokullarında olduğu gibi bizde de öğrenci sayısı yüzde 50 düşmüştü. Bunun üzerine dönem içerisinde Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğünü çalıştırdık. Böyle bir koordinatörlük vardı ama daha aktif hale getirdik. Müdürlerimize, ‘Türkiye’de rağbet gören yeni programlar, bölümler açın’ dedik. Bu konuda çalıştılar. Bölümleri Senato’dan geçirdik, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) gönderdik ve YÖK kabul etti. Yeni açtığımız programlar meslek yüksekokullarında yüzde 100 doldu. Fakat bu sene farklı bir şeyle karşılaştık, o da şu: Anadolu’nun diğer üniversitelerinde olduğu gibi bizim üniversitemizde de 4 yıllık fakültelerimizde öğrenci sayılarında azalma oldu. Örneğin İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) bizim en çok öğrenciye sahip olduğumuz fakültelerden birisiydi. Gece bölümüne öğrenci gelmediği gibi bazı bölümlerin gündüz bölümlerine de çok az sayıda öğrenci geldi. Yıllardır zaten Mühendislik, Fen Fakültesi gibi fakültelerimize öğrenci gelmiyordu. Biz bunu bu seneden itibaren İİBF’de ve Edebiyat Fakültesi’nde de görmeye başladık” ifadelerini kullandı. (Memleket)

Büyük Sivas Haber


YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.