Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yapılan personel alımları ile sık sık gündeme gelen bir üniversite olarak Türkiye’de nam salmış durumda… Rektör Alim Yıldız‘ın dar ve sürekli gergin halde olan ekibi ile üniversiteyi sürekli geriye götürdüğü ise bilinen bir gerçek…
Sivas’ta Üniversiteye 86 KPSS puanı olan değil 63 KPSS puanı olan alındı
Akademik olarak ortaya somut başarılar koyamayan SCÜ Rektörlüğü görev süresi boyunca da Sivas’tan giden doktorları ve hastanesinin sürekli kan kaybetmesi ile gündemde…
SCÜ’de durum böyleyken Sivas’ın ikinci üniversitesi olan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi‘nde de işler pek iç açıcı değil gibi…
Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalandığında adeta Sivas’ta bayram havası estiren Sivas’ın ikinci üniversitesi, akademik personel alımları, kampüs ve fakülte binaları yapımının yanı sıra uzun süredir fakültelere öğrenci alma çabasında…
Her ne kadar Rektör Mehmet Kul tarafından kuruluş imzası atılmasından bu güne üniversitede iyi bir ivme yakalanamasa da, Sivaslıların tabiriyle ağır aksakta olsa süreç Sivas’ın ikinci üniversitesi içinde bir şekilde ilerliyor…
Geçtiğimiz günlerde Bilim ve Teknoloji Üniversitesine bağlı birimlerde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre yazılı ve sözlü sınav yapılmadan KPSS (B) grubu puanı ve istenen çeşitli sertifikalarla 19 sözleşmeli personel alımı yapıldı.
Üniversite hukuk biriminde görevlendirmek üzere büro personeli alımı ilanında;
“- Herhangi bir lisans programından mezun olmak.
– MEB veya ilgili kamu kurumu onaylı adli takip elemanı, temel ofis programları, dosyalama ve arşivleme teknikleri ve muhasebe
işlemlerinin kaydedilmesi sertifikalarına sahip olmak.
– En az 3 yıl fiilen “Hukuk Büro Yetkilisi” olarak çalıştığını belgelemek. (e-Devletten alınacak meslek kodunu gösterir barkotlu SGK
Hizmet Dökümü)
– 2020 Yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS P3) en az 60 puan almış olmak.
– Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.” şartları yer aldı.
(Alımda, alınacak kişinin göz rengi belirtilmedi)
Bu ilana 63, 69 ve 86 KPSS puanları ile 3 kişi başvuru yaptı.
Normal şartlarda eş zamanlı olarak normal bir kişinin aynı anda lazım olacağına ihtimal vermeyeceği “MEB veya ilgili kamu kurumu onaylı adli takip elemanı”, “temel ofis programları”, “dosyalama ve arşivleme teknikleri ve muhasebe işlemlerinin kaydedilmesi” sertifikaları bu ilanda şart olarak istendi.
Bu sertifikalara aynı anda sahip olan isim ise sadece 63 KPSS ile başvuru yapan kişi oldu…
Aynı alıma başvuru yapan kişi haber merkezimize şu açıklamaları yaptı;
“Bu alıma bende başvuru yapmıştım. Kimse bilemez bu sertifikalarla işe gireceğini… Bu sertifikalarla ilgili bunu da alıyım kenarda dursun diyeceğini zannetmiyorum. Ben avukat katibiyim 5 senedir çalışıyorum bu işte böyle bir sertifika olduğunu bile bilmiyorum. Olduğunu bilseydim alırdım bu sertifikaları… 63 puan KPSS ile bir kişi buraya normalde giremez… Bu alımdan önce KPSS’si 63 olan vatandaşa aldırmışlar bu sertifikaları” diyerek adrese teslim bir alım olduğunu iddia etti.
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDE DAHA HANGİ DAVAYI NEREYE AÇACAKLARINI BİLMEYEN AVUKATLAR VAR! SBTÜ’DE BU YOLDA MI İLERLİYOR?
Geçtiğimiz günlerde “Alim Efendi Sen Bu Hukukçuları Bizce Değiştir!” başlığında yayınladığımız ve sürece dair tüm ayrıntıları paylaştığımız olayı okurlarımız hatırlayacaktır.
Her ne kadar Rektör Alim Yıldız, kendisi hakkında buyuksivas.com’da şöyle uçtu, böyle kaçtı gibi öve öve bitirilmediği haberleri okumak istese de bizler doğruya doğru eğriye eğri demeye devam edecek, övülmesi gereken işlerini okurlarımızla nasıl paylaşıyorsak yerilmesi gereken durumlarda da Alim Efendiyi yererek paylaşacağız…
Şimdi kamu vicdanı adına Rektör Alim Yıldız ve Rektör Mehmet Kul’un her ikisine birden sorularımız var…
- Üniversitelerinizin hukuk bölümünde işini hakkıyla yağan avukatlar ve personeller mi çalıştırıyorsunuz?
- İşini bilen avukatlar hangi davayı hangi mahkemeye açacağını bilmez mi?
- Haber kaynağımızın iddialarındaki gibi bu son alım için Rektör Mehmet Kul’a göre adrese teslim bir durum söz konusu mu?
- Alim hoca bu durum karşısında “böyle şey olur mu kardeşim” mi der yoksa “bizde de oluyor böyle şeyler ne var bunda kardeşim” mi?
- SBTÜ hukuksal meselelerde SCÜ’yü mü örnek alıyor?
Her haberde olduğu gibi bu haberle ilgili de sayın rektörlerimiz dilediği zaman buyuksivas.com üzerinden cevap hakkını kullanabilir…
ALIM İLANI
İLAN SONUCU
Büyük Sivas Haber