
Türkiye genelinde etkili olan bahar havası, sert poyraz ve soğuk hava dalgasıyla birlikte yerini kışa bırakacak.
Meteoroloji 26 İl İçin Sarı Uyarı Verdi! Bahar Havası Yerini Kışa Bırakıyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların 20 derece birden düşeceğini ve birçok bölgede fırtına ve kar yağışının görülebileceğini duyurdu.
26 İL İÇİN SARI UYARI
Meteoroloji, haftanın ilk günü için 26 ilde fırtına ve ani sıcaklık düşüşlerine karşı sarı uyarı yayımladı. Buna göre, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Giresun, Isparta, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Rize, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak, Yozgat, Aksaray, Karaman ve Kırıkkale sarı kod verilen iller arasında yer aldı.
SICAKLIKLAR 4-5 DERECEYE KADAR DÜŞECEK
Özellikle İstanbul ve Ankara’da hava sıcaklıklarının 4-5 dereceye kadar düşmesi beklenirken, bazı bölgelerde kar yağışı da görülebileceği tahmin ediliyor.
Vatandaşların, olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olması ve meteorolojinin güncel hava durumu tahminlerini takip etmesi öneriliyor.
(Haber Merkezi)