

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlatılan yolsuzluk operasyonu kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve basın danışmanı Murat Ongun gözaltına alındı.
Müsavat Dervişoğlu'ndan 'cumhurbaşkanlığı seçimi protesto edilsin' çağrısı
Gelişme, siyasi arenada büyük yankı uyandırırken, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu sert tepki gösterdi.
Dervişoğlu: "Hukukla Açıklanamaz"
İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması akılla, hukukla, vicdanla açıklanabilecek bir iş değildir" diyerek süreci sert bir dille eleştirdi. Dervişoğlu, yaşananları "Türkiye’nin huzuruna yönelik bir saldırı" olarak değerlendirdi ve "Türk milletinin iradesi ayaklar altına alınıyor" dedi.
"Cumhurbaşkanlığı Seçimi Protesto Edilsin" Çağrısı
Dervişoğlu, İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını "anayasal düzeni ortadan kaldırma teşebbüsü" olarak nitelendirerek, "Bu tam manasıyla bir sivil darbedir" ifadesini kullandı. Ayrıca, "Cumhuriyet’in şerefli savcılarına suç duyurusunda bulunuyorum. Bu zorbalığı aziz milletimize de şikayet ediyorum" dedi.
Muhalefete de çağrıda bulunan Dervişoğlu, "Eğer anayasa hiçe sayılır, muhalefetin olası adayları benzer yöntemlerle engellenirse, yapılacak tek şey cumhurbaşkanlığı seçimlerini protesto etmektir" dedi. Muhalefetin parlamentoda çoğunluğu elde etmesi gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu, "Bu ceberrut yönetimin kanun yapma yetkisi elinden alınarak eli kolu bağlanmalıdır" ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi
Büyük Sivas Haber
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

