
Sivas’ın Akıncılar ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında anlamlı etkinlikler düzenlendi.
Orman Haftası’nda çocuklara orman bilinci aşılandı!
Kaymakamlık, Belediye ve Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen programlarda fidan dikimi ve fidan dağıtımı yapıldı.
Akıncılar Kaymakamı Musa Türkmen ve Belediye Başkanı Murat Sevinç’in katılımıyla ilçede fidan dikimi gerçekleştirildi. Etkinlikte, vatandaşlara da çeşitli türlerde fidanlar dağıtıldı.
Ormanlara karşı duyarlılığı artırmak amacıyla Akıncılar İlkokulu’nda düzenlenen özel programda öğrencilere ormanların önemi, orman yangınlarıyla mücadele, ağaçlandırma faaliyetleri ve çevre bilinci konularında eğitimler verildi. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.
Doğa sevgisinin küçük yaşta kazanılması gerektiğine dikkat çeken yetkililer, çocuklara verilen bu eğitimin gelecek nesillerin çevreye daha duyarlı bireyler olmasında önemli bir rol oynayacağını vurguladı.
(İHA)