Reklam
Reklam
blank

blank
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesine yine firmalar eklendi

Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesine yine firmalar eklendi

blank
seher
blank
Menekşe İrem Çolak

Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığa zararlı gıda ürünleri listesine 5 yeni ürün daha ekledi.

Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesine yine firmalar eklendi

Böylece, bu listedeki toplam ürün sayısı 156'ya yükseldi. Yeni tespit edilen ürünler arasında ballı ginsengli macun, ginseng chocolate, ginseng drink, kasap sucuğu ve ginseng chocolate layd yer alıyor. İstanbul ve Adana merkezli firmalar, bu yeni ürünleri üretenler arasında bulunuyor.

Öne çıkan tespitlerden biri, Adana'da üretilen kasap sucuklarında tek tırnaklı et bulunması oldu. Ayrıca, İstanbul’daki bazı ürünlerde ilaç etken maddesi kullanıldığı belirlenmiş durumda.

Bunun yanı sıra, taklit veya tağşiş yapılan gıda ürünlerinin sayısı da arttı. Bu listeye 3 yeni ürün daha eklenerek toplamda 765'e çıktı. Bu ür ünler arasında tereyağına bitkisel yağ, kırmızı tatlı toz biberlere yabancı maddeler ve tam yağlı kaşar peynirine bitkisel yağ ile nişasta eklenmiş olduğu tespit edildi.

https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/GuvenilirGida/gkd/SagligiTehlikeyeDusurecek?siteYayinDurumu=True
https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/GuvenilirGida/gkd/TaklitVeyaTagsis?siteYayinDurumu=True

Haber Merkezi

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555