


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), engelli bireyler ve hasta yakınlarını yakından ilgilendiren yeni bir düzenlemeye imza attı.
SGK düğmeye bastı: Rapor alımında yeni dönem! Artık eve kadar gelecekler
Engelli sağlık kurulu raporlarının alınmasında önemli bir değişiklik yapıldı.
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), ventilatöre bağlı olarak özel hastanede kalan bir vatandaşın başvurusunu değerlendirmesinin ardından önemli bir karara imza attı. Söz konusu bireyin sağlık kurulu raporu alamadığı gerekçesiyle yapılan başvuruda, KDK "yerinde rapor düzenlenebilir" yönünde görüş bildirdi.
Bu tavsiye kararı, Sağlık Bakanlığı’na iletildi ve engelli raporlarında sürecin değişmesini sağladı. Yeni uygulamayla birlikte, yatağa bağımlı ya da hastaneye gidemeyecek durumda olan bireyler için sağlık kurulu heyeti evde ya da kaldıkları özel hastanede değerlendirme yapabilecek.
Bu düzenleme sayesinde özellikle yaşlı, ağır engelli ya da cihaza bağlı yaşayan vatandaşlar, devlet hastanesine gitmeden raporlarını alabilecek. Heyet değerlendirmeleri artık yalnızca kamu hastanelerinde değil, hastaların bulunduğu özel sağlık kuruluşlarında ya da ev ortamında da gerçekleştirilebilecek.
Uygulamanın, binlerce hasta ve hasta yakını için önemli bir kolaylık sağlaması bekleniyor.
Haber MErkezi
Büyük Sivas Haber
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler