DOLAR 35,5594 % 0.16
EURO 36,5618 % -0.36
STERLIN 43,2938 % -0.53
FRANG 38,8712 % -0.25
ALTIN 3.081,85 % -0,38
BITCOIN 103.607,83 1.945

Mikro Milliyetçilik Şehre Zarar Verir

Yayınlanma Tarihi : Google News
Mikro Milliyetçilik Şehre Zarar Verir

Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı, Öğretmenevi´nde başladı.

Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı Öğretmenevi’nde Başladı

Paydaş kurumların katıldığı toplantıda konuşan Vali Salih Ayhan, ´Kangal Köpeği Üretim Eğitim ve Satış Merkezi´ projesinin yeri ile ilgili bilgi yetersizliğine bağlı bazı tartışmalar gündeme geldiğine dikkati çekti. Vali Ayhan, “Aynı şehrin içerisinde mikro milliyetçilik yapmak bu şehre verilebilecek en büyük zarar. Bu tesis ile birlikte Kangal´da var olan tesisimizi de güçlendirerek özellikle tanıtım noktasında çok önemli adımlar atacağız” dedi.

2018 Aralık ayında geniş katılımlı olarak yapılan ´Sivas Çalıştayı´nın ardından öne çıkan konu başlıkları, ´Dünden Bugüne, Bugünden Yarınlara´ sloganıyla sektör çalıştayları kapsamında, tüm paydaşlarla birlikte detaylı ele alınacak. Bu kapsamda ilk olarak Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı, Merkez Öğretmenevi´nde başladı.

Vali Salih Ayhan başkanlığında, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, il protokolü ve konunun tüm paydaşlarının katılımı ile açılışı yapılan sektör çalıştayında tarım ve hayvancılık tüm detayları ile alınacak.

Çalıştayın açış programında ilk olarak söz alan İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, sunum eşliğinde yaptığı konuşmasında, 2019 yılında ´Üreten Çiftçi Gelişen Sivas´ 2023 Sivas Vizyonu kapsamında yapılan çalışmalar ve planlanan projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

“HER PROJEYE DESTEK VERECEĞİZ”

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de, Sivas olarak üretime, istihdama katkı sağlayacak her projeye destek vereceklerini ifade ederek “Biz inanıyoruz ki ülkemizin en büyük ihtiyacı hepimizin çok çalışması, işini çok iyi yapması ve daha çok istihdam, daha çok üretim alanlarında katkı sağlamamızı gerektiriyor. Biz belediye olarak, belediye mevzuatının, kanunlarımızın bize verdiği yetki doğrultusunda altyapı da yapacağız park da yapacağız; bahçe de yapacağız şehri de temizleyeceğiz. Her alanda Sivas´ı en güzel şehir yapacağız. Bunu da bugün hepimiz görüyoruz. Ama bu yeter mi? Yetmez. Bugün geldiğimiz noktada tüm ülkelerle rekabet edeceksek her şehir her kurum ve kuruluşun bu mantıkla, bu anlayışla çalışması lazım. Bizlerde bu mantığın doğal gereği olarak geçen yıl 26 Aralık´ta Sayın Valimizin himayesinde düzenlenen ´Ortak Akılla Yarınlara Sivas Çalıştayı´ sonucunda ortaya çıkan hususlarda ilimize değer katacak, ilimizin ekonomisine, üretimine, istihdamına değer katacak her projede imkânlar dâhilinde var olmaya gayret gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz.” dedi.

“6 ANA SEKTÖRÜ ELE ALACAĞIZ”

Vali Salih Ayhan ise yaptığı konuşmada Sivas´ta 2018 yılında ilk olarak ´Ortak Akılla Yarınlara Sivas Çalıştayı´ yapıldığını hatırlatarak, “Tüm kurumların kısa-orta-uzun vadeli planlamaları ile ´2023 Sivas Vizyonu´nu ortaya koyduk. Çalıştayın birinci yılı sonunda ´Dünden Bugüne, Bugünden Yarınlara´ diyerek çalıştay raporunun ışığında öne çıkan 6 ana sektörü, kendi içinde detaylı olarak, sektörün tüm paydaşları ile ele alacağız.” diye konuştu.

Vali Ayhan, Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı´nın sektörel çalıştaylardan ilki olduğunu ifade ederek, şubat ayı sonuna kadar tüm sektörlerde çalıştayları tamamlayacaklarını söyledi.

2019 yılının tarım ve hayvancılık alanında son derece verimli geçtiğini belirten Vali Ayhan, Sivas´ın tarım ve hayvancılık potansiyelini çok iyi bildiklerini ve bu potansiyeli de fırsata dönüştürmeye yönelik önemli adımları atmaya devam ettiklerini söyledi.

“TARIM ŞEHRİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLIYOR”

Sivas´ın ekonomik kalkınmasında en önemli sektörlerinden birinin tarım olduğuna vurgu yapan Vali Ayhan, “11. Kalkınma Planı ve 2019 Tarım Şurası´nda alınan kararları gördüğümüzde doğru yolda yürüdüğümüzü de çok net görmekteyiz. Şehrimiz adına bazı projeler geliştiriyoruz. Bunlar bir anda akla gelen, yaptık oldu denilen işler değil. Her yapılan proje bir ihtiyaçtan mütevellit ortaya çıkıyor. Bu ihtiyaç üzerine analizler yapılıyor, projelendirme aşamasında fizibilite çalışmaları yapılıyor. Etki analizleri yapılıyor.” dedi.

CANLI HAYVAN PAZARI VE OT BORSASI

Sivas´a yapılacak olan Canlı Hayvan Pazarı ve Ot Borsası´nın Sivas´ı bölgesel bir güç haline getireceğini anlatan Vali Ayhan, “Bu projeler Sarkışla Hayvan Pazarı ile birbirini destekleyen bir yapıyı ortaya çıkaracak. Bu yapılar sektörel anlamda bir kümelenme yaratacak ve sektörün şehrimizden yönetilmesine imkân tanıyacak.” şeklinde konuştu.

KANGAL KÖPEĞİ SİVAS´IN MARKA DEĞERİ

İlimizin marka değeri olan Kangal köpeğinin daha iyi tanıtılması için ´Kangal Köpeği Üretim Eğitim ve Satış Merkezi´ projesini Sivas´a kazandıracaklarını belirten Vali Ayhan, söz konusu projenin yeri ile ilgili bilgi yetersizliğine bağlı bazı tartışmalar gündeme geldiğine dikkati çekti. Vali Ayhan, “Aynı şehrin içerisinde mikro milliyetçilik yapmak bu şehre verilebilecek en büyük zarar. Ben bu şehrin valisiyim. Bu şehrin 3 ilçesinde kaymakamlık yapmış, İl Özel İdare Genel Sekreteri olarak tüm ilçelere hizmet etmeye çalışmış bir yöneticiyim. Bizim merkez, ilçe ayrımı yapmamız mümkün olabilir mi? Sivas´ın en önemli marka değerlerinden biri olan Kangal köpeğimizin özellikle ıslahı noktasında bilimsel çalışmalar yapacağız. Bu tesis ile birlikte Kangal´da var olan tesisimizi de güçlendirerek özellikle tanıtım noktasında çok önemli adımlar atacağız.” ifadelerini kullandı.

2018 Sivas Çalıştayında ve Tarım Platformu´nda öne çıkan görüşler dikkate alınarak, çiftçiye güvenli bir liman oluşturulması için yeni yapı kurduklarını anlatan Vali Ayhan, “Yem Fabrikası, Süt İşleme Tesisleri 2018 Yılında yapılan çalıştayda katılımcılar tarafından dile getirilen iki öneri. Elbette biz bu öneriler ile çok ciddi fizibilite çalışmaları yaptık ve nihayetinde fabrikalarımızın temeli attık.” dedi.

“PROJEDE BİRÇOK PAYDAŞIMIZ VAR”

Sivas´ta tarım alanında gerek TKDK gerekse ORAN ve DAP gibi hibe kaynaklarının oldukça etkin kullanıldığın söyleyen Vali Ayhan, “Canlı Hayvan Pazarı ve Ot Borsası Projemiz bu türde bir proje. Projede birçok paydaşımız var. Öncesinde çok önemli işbirliklerimiz var. Altyapısı, zemini güçlü bir proje. 2019 yılı itibariyle bu projemizin de inşaat çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Bir diğer projemiz Kangal köpeğimizin Islahı ve tanıtımına yönelik hayata geçireceğimiz projemiz. Yine ORAN üzerinden önemli bir hibe aldık. Geçtiğimiz hafta da sözleşmemizi imzaladık ve İl Özel İdaremize ait olan Meraküm Mevkiinde projemizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

2020 YILI ÜRETİM VE İSTİHDAM YILI OLACAK

“Projelere niyet okuma ile değil, bilgi temelli yaklaşırsak şehrimize çok daha büyük katkılar sağlayacağız” diyen Vali Ayhan, “Bilgilendirme noktasında elbette bizler de üzerimize düşeni yapmaya her zaman devam edeceğiz. 2020 yılı bizim için üretim ve istihdam odaklı bir yıl olacak. 2019 yılında başlattığımız projelerimizin hayata geçeceği bir yıl olacak. Ölçek ekonomisi ile çiftçilerimizin güçleneceği, sözleşmeli çiftçilik ile güven içerisinde üretim yapabilecekleri, emeklerinin karşılığını alabilecekleri bir Sivas için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Program, konuşmaların ardından tarım ve hayvancılık alanındaki yetkili kişilerin, akademisyenlerin, girişimcilerin ve çiftçilerin yer aldığı masalara geçilerek devam etti. İl Müdürü Seyit Yıldız´ın nezaretinde masaları gezen Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, şehrin geleceğine ışık tutacak hayırlı neticelere vesile olmalarını dileyerek, başarılı çalışmalar diledi. (İrade/Çetin Polat)

Büyük Sivas Haber


YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.