DOLAR 35,6135 % 0.08
EURO 37,0209 % -0.24
STERLIN 43,8122 % -0.2
FRANG 39,2479 % -0.04
ALTIN 3.119,96 % 0,66
BITCOIN 101.631,18 -0.816

Yerel Basının Sorunları İçin Komisyon Kurulması Teklifi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yerel Basının Sorunları İçin Komisyon Kurulması Teklifi

Türkiye´de yerel basının can çekiştiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, yerelde faaliyet gösteren özel radyo ve televizyonların içinde bulunduğu sorunların çözümü için araştırma komisyonu kurulmasını teklif etti.

Karasu Yerel Basının Sorunları İçin Komisyon Kurulmasını Teklif Etti

Milletvekili Karasu, verdiği teklifte; “Çok sesliliğimizin ve demokrasimizin olmazsa olmazlarından olan yerel radyo ve TV kanallarının içinde bulunduğu maddi ve manevi sorunların bir an önce ele alınarak çözüm sunulması kaçınılmazdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, yerelde faaliyet gösteren özel radyo ve televizyonların içinde bulunduğu sorunların çözümü için araştırma komisyonu kurulmasını teklif etti.

Meclis´e verdiği teklifin gerekçesinde, “Holdinglere ait ulusal medya kanalları ile rekabet etmek zorunda kalan yerel TV ve radyoların, sürekli artan lisans ücretleri, kesilen idari para cezaları ayrıca yüksek telif ücretleri karşısında yayın hayatlarını sürdürmeleri giderek imkânsız hale gelmektedir´´ diyen Karasu, söz konusu uygulamaların yerel medya organlarını piyasadan çekilmek zorunda bıraktığını hem dile getirdi.

Türkiye´de medya sektöründe toplam 2 bin 474 gazete, 3 bin 650 dergi, 899 radyo istasyonu ve 108 televizyon kanalının bulunduğunu kaydeden Milletvekili Karasu, tüm medya organlarını aynı kanuna tabi tutmanın eşitlik ilkesiyle çeliştiğini vurguladı.

Karasu, önergesinde şu ifadeleri kullandı: Çok sesliliğimizin ve demokrasimizin olmazsa olmazlarından olan yerel radyo ve TV kanallarının içinde bulunduğu maddi ve manevi sorunların bir an önce ele alınarak çözüm sunulması kaçınılmazdır. Yaşanan bu mağduriyetlerin giderilmesi adına çeşitli düzenleme yapılması gerekmektedir. Rekabet koşullarının da göz önünde bulundurularak, özel teşviklerin sağlanması, kamu spotlarının ücretlendirilmesi RTÜK´ün denetleyicilik görevini adil ve eşit koşullarda yapması, ücretlendirme politikasının yerel ve ulusal olarak ayrılması ve uydu ücretlerinin buna göre belirlenmesi gibi önlemler yerel medyamıza nefes aldıracaktır. Güçlenen yerel medya sayıları binleri aşan radyo ve televizyonculuk, gazetecilik gibi bölümlerden mezun  olan gençlerimize de eğitim aldıkları alanda çalışma fırsatı tanıyacaktır.´´ (İrade)

Büyük Sivas Haber


YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.