Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) engelliler için yaptığı hizmetler ve hazırladığı farkındalık projeleri, etkinlikler ve faaliyetlerle onlarla beraber yürümeye, onlara destek olmaya devam ediyor.
CÜ tarafından hazırlanan “Vatan Sevgisi Engel Tanımaz” isimli şiir şöleni Kültür Merkezimizde gerçekleştirildi.
Programa Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları, Dekanlar, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, öğretim üyeleri, engellilerin aileleri ile öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şiir şöleninin açış konuşmasını Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL) Sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı, engellilerin yıllarca görmezden gelindiğini ama 2005 yılından itibaren Hükûmetin bu alanda iyi çalışmalar yaptığına değindi. Prof. Dr. Toparlı, “Valiliğimizle, Belediyemizle, Üniversitemizle, Derneğimizle, gönüllülerimizle güzel bir birliktelik kurduk. İşte bu şiir şöleni bunun eseridir. Bu kardeşlerimize destek olamıyorsanız da köstek olmayın, yeter. Bu insanlar o kadar güzel insanlar ki, ben daha önce neredeydim diye kendi kendime kızıyorum. Unutmayın ki, sizler de bir saniye sonra engelli olabilirsiniz” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın yaptığı konuşmada CÜ ile Sivas Belediyesi arasındaki işbirliğinin altını çizerek bu çalışmaların devam edeceğini söyledi. Özaydın, “Şunu ifade etmek istiyorum; Belediyemiz ve Üniversitemiz “İnsanların en hayırlısı insanlara en çok hizmet edendir” hadis-i şerifi düsturuyla çalışmaktadır. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi. Görme engelli kardeşimizin okuduğu Kur’an tilavetinin ardından program engellilerin kendi yazdıkları şiirleri seslendirmeleriyle devam etti.
Şiirlerin okunmasının ardından kapanış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız yaptı. Rektör Yıldız, Üniversitenin engelliler için yaptığı hizmetleri anlattı. Rektör Yıldız, “Türkiye’de çok sayıda engelli var fakat üniversitenin engelli dostu bir üniversite olmasını istiyoruz. Belediyemizle ortak yapacağımız bir proje daha var: Engelli kardeşlerimizi Niğde’ye, Ömer Halisdemir’in mezarına ziyarete götüreceğiz. Yaz döneminde yapacağımız çalışmalarla engelli kardeşlerimizin rahatça ulaşabileceği yerler yapacağız. Programa katılan, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Rektör konuşmasının ardından engellilere teşekkür belgesi ve hediyeleri verildi. Şiir şöleni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Büyük Sivas Haber