Ankara-Sivas arasındaki seyahat süresini 12 saatten 2 saate düşürecek ve konforlu seyahat imkanı sağlayacak olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinde gecikme olabileceği konuşuluyor. Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Genel Meclisi Üyesi Aytekin Kulmaç, “Firmalar istihkaklarını alamadığından dolayı şantiyeleri kapatmış gitmiş. Çalışma yok ortada. Biz 2019 yılında hızlı tren gelecek diye bekliyoruz. 4 İşletme Bölge Müdürü Mustafa Korucu´nun Sivas´ta hızlı trenin akıbetinin son durumunu açıklaması lazım” dedi.
Sivas İl Genel Meclisi Toplantılarında Yüksek Hızlı Trenle İlgili Şok İddia!
Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Genel Meclisi Üyesi Aytekin Kulmaç, Sivas-Ankara arasını 2 saate indirecek olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinde olumsuz gelişmelerin yaşandığını öne sürdü. İhaleyi alan firmaların istihkaklarını alamadığı için şantiyeleri kapattığını iddia eden Kulmaç, Sivas kamuoyunun Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 4. Bölge Müdürü Mustafa Korucu tarafından bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti.
“BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR”
Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinin ihalesinin 2010 yılında yapıldığını anımsatarak sözlerine başlayan Meclis Üyesi Kulmaç, “2018 yılına geldik. Rivayetlerde; ‘Sivas, 2019 yılında hızlı trenle buluşacak´ deniyor ama herkes kendi fikrini söylerken ortada bir bilgi kirliliği var. Firmalar zannediyorum istihkaklarını alamadığından dolayı şantiyeleri kapatmış gitmiş. Çalışma yok ortada. Biz 2019 yılında hızlı tren gelecek diye bekliyoruz. 4 İşletme Bölge Müdürü Mustafa Korucu´nun Sivas´ta hızlı trenin akıbetinin son durumunu açıklaması lazım ki biz kafamızdaki soru işaretlerinin birçoğunu bertaraf edelim” dedi.
“LOJİSTİK KÖY, 10 BİN İSTİHDAM DEMEK”
Sivas´ın geleceği açısından önemi olan bir diğer konunun da Lojistik Köy projesi olduğunu dile getiren Kulmaç, “Lojistik Köy projesini bundan önceki dönemlerde siyasilerimiz gündeme getirmişti ama son durumu ve akıbeti hakkında ne aşamadayız bununla ilgili Sivas halkının ciddi manada bilgisi yok. İlgili arkadaşlar, sorumlu arkadaşlar kimse bu konuda bilgi vermesi lazım. Bugün istihdam diyoruz, istihdamı artıralım diyoruz. Lojistik Köy Sivas´ta yaklaşık 10 bin istihdam demektir. Eğer bunun paketleme mevzuunu da ortaya koyarsanız bu sayı biraz daha artıyor. Türkiye´nin doğu-batı, kuzey-güney sınırlarının tam orta merkezinde bulunan ve her türlü ulaşımın geçiş bölgesinde olan Sivas´ta ivedi bir şekilde bu Lojistik Köy projesinin halledilmesi gerekiyor” diye konuştu. (İrade)
Büyük Sivas Haber